onsdag 30 april 2008

Ja, det blir ju lite mindre skrivet..

Tack till alla er som dök upp på festen. Lasse säger att lokalen var sunkig, men det märkte inte jag, för jag hade fullt upp med att ha trevligt med er. Den gravida tjejen fick en liten tjej dagen efter. Jag har fått en gammal laptop hem, så fort vi får igång bredband på den kommer jag att börja skriva och visa lo igen. Nu har jag bara ett som jag vill dela ut.



Har jobbat lite med att swirla (?) det blev massor av krumelurer igår, jag gjorde 4 lo, 3 små och en stor. Sen började jag skissa på mina recept på smörgåstårta.



Kram

fredag 25 april 2008

Suck



Nu är det officiellt, datorn är död. Måste försöka köpa en ny!!! Fasen. I alla fall så misslyckas jag med det mesta nu. Jag var så nöjd med planen för mitt kort till några nyblivna föräldrar jag känner, men måste göra om allt, då det mesta blev snett och vint. Fast jag tänker visa det här. Hade allt varit rakt hade det varit perfekt...nästan...



Kram på er...
Glömde gjorde ju en lo till, med mina söta små riddare. I de röda fälten har jag skrivit deras ridderliga förmågor, och vad jag känner för dem... kortet blev inte sååå bra, men i alla fall...


Kram igen

tisdag 22 april 2008

Hurra, hurra, hurra för mig

Jag fyller år idag... Fick en jättefin present av min Gabbegubbe i morse... Han hade gjort LO till mig, sin första. Jag blev jätteglad. Visst är den fiiiin.


Kram

måndag 21 april 2008

Rena döden

Har haft en härlig helg på Gröna lund och lotten. Vackert väder och nöjen, kan man ha det bättre. Jag rev ned staketet på altanen, kickade ned en del och använde kofot. Well maken ville hjälpa till lite, så han fick väl det, men jag gjorde det mesta... Döden hänvisar dock till Datorn. Inte kan man ladda upp bilder utan måste mmsa dem till hotmailen, vilket visat sig inte alltid bli bra, då det ibland skärs bort ca halva kortet. DUMT. Och man ser inte alltid hur kortet kommer att se ut när det är "stort" heller. I alla fall så var ett kort ok, så det får ni se...

Nu när ja gser det så här var det ju inte sååå lyckat, men i verkligheten ser det faktiskt riktigt bra ut... Vinkeln är fel, och ena pappan äter blixten.... hihi. Ja ja, man kan inte lyckas jämt.

Kram

fredag 18 april 2008

Tröttheten börjar släppa

Jag känner mig lite gladare idag. Hoppas att det inte bara beror på att det är sista arbetsdagen före helgen... Men men, imorgon ska vi till Grönan med makens jobb, ska bli kul, hoppas att det är lika vackert väder då som nu. Skapade lite igår. En låda, och en lo. Använde röda papper som jag punchade ut på scrapträffen på Handarbeta. Musse...

Kram på er

torsdag 17 april 2008

Trött och less

Var och åt middag hos Jaana igår. Vilket lyft. Vädret var härligt, sällskapet underbart, och maten god. I alla fall.... Kom hem och skapade lite. Lite och enkelt.


Kram

onsdag 16 april 2008

Tappat något?

Jo, humöret och energin. Nu är det tufft. Men som dom säger "what does'nt kill you, makes you stronger" så vi kan väl vänta och se vilket av det det blir... Har i alla fall producerat lite...Jag gjorde en lo till, men fick inte något bra kort på den, så den får komma med senare. Sen har jag köpt ett album för att stoppa in alla lo i. Det är rött och matchar vår soffa jättefint.


Kram

måndag 14 april 2008

Busigt


Jag var lite busig idag på jobbet och gick på cenrum på rasten. Där inhandlade jag ett album och en påse band, gott och blandat... Det var spännande. Är det någon som är intresserad av tyger så har de 25-50% i jubileumsrea på tygbutiken i Väsby Centrum.

Kram

Snyft

Ja jag försöker klara mig utan min kära laptop, fast det är svårt. Jag fick igång den i något mystiskt läge en stund i lördags. Det tog 30 minuter från det man tryckte tills det hände något. Men den "levde" Sedan dess har den varit död.


Ja, ja, jag var på en scrapmara i lördags på Ekerö, hemma hos Sofia, som har Handarbeta.se det var jättekul. Jag blev igångsatt omedelbart av Cath. som satt och tittade på sina papper i någon timme. Hon hade valt kort, cs, olika papper och var klar så. Det som tydligen saknades innan hon kunde sätta igång var några svarta brads och titel. Men när hon satte igång så blev det guld. Titta in på hennes blogg och kolla Emrik i snöbollstagen... cathspyssel.blogspot.com.




Själv så tog jag Cath. på största allvar och gjorde som hon sade, dvs färglade stämplar med promarker pennor. Sen satte jag igång och gjorde 4 layouter. 2 med Hanni och 2 med Erk. Jag blev nöjdast med den sista på Erik.


På söndagen satte jag snabbt igång att arbeta med att altra saker, jag kan säga att solrosfröna och Hollandaisesåsen fick sätta lådan till för att jag skulle få material till mina altringar. Men nöjd blev jag sedan gjorde jag ett kort till makens kusin. Det är jag också nöjd med...



Det har varit en kreativ helg. Hoppas ni alla mår bra
Kram.

torsdag 10 april 2008

Såååå.... BLÄ!!!!

Ibland blir man trött. Min dator pajade igår. Ingen laptop, ingen patiens, inga scrapforum, och för en gångsskull hade jag tänkt arbeta hemma. Tji fick jag. Sen hade jag huset fullt med barn. Maken ute med en av mina väninnor. Kort sagt. INTE EN BRA DAG!!!

Längtar till Lördag då Cath. hämtar mig och vi åker på en scrapmara.
Kram

tisdag 8 april 2008

Det är lite tråkigt

Många av mina kamrater säger att de går in och kollar bloggen ibland, men det är inget roligt att ni inte lämnar kommentarer. Blä på er, jag vill jue ha lite feedback, det går att lämna anonymt, man kan ju skriva namnet i meddelandet... här kommer i alla fall mitt senaste alster...

Kram

Kan inte låta bli...



Blev så stolt över den... Måste visa... La till och med in den på en BOM utmaning




Sen testade jag en annan layout och lade in på vårutmaningen...


Kram

måndag 7 april 2008

publicera...

Nya tåg nya tag.. eller något

Idag har jag arbetat... jag har haft lektioner, rättat prov, och varit en normal elak lärare. Jag har bråkat med maken, med 15 åringen, och lagade en helt underbar risrätt som Erk och Hannis hatade. Men 15 åringen och maken var nöjda. Så det kändes bra.



Det gör inget att man hatar min mat när man är så här söt och charmig. Lockman kanske vann Häxornas pris för super charm leendet, men Erk är inte långt efter. Här uppklädd för tvåårskalas för en tid sedan.

Gjorde klart de sista recepten till den sista swappen jag är med i, och hittade det jag skulle skickat med till "kyckling"värdinnan. Pinsamt. Men men. I alla fall så har jag också gjort en lo som jag är nöjd med. Så jag lade in den på en utmaning på svenskscrapbooking.se... Bom5-jag. Känns lite roligt. Men jag hade såååå svårt att hitta var jag skulle ladda upp den, så jag laddade upp den 3 gånger istället för en. (haha) Hm, vet inte om jag kan pyblicera den här eller inte, så jag väntar med att visa den.



Jag gjorde ett kycklingrecept till sonen också. Gabbe älskar kycklingen med feta ost så han ville ha ett recept med till sin andra familj. Så det kändes som succe.


Nu har jag alltså nästan skickat iväg alla swappbidragen. Så då är det bara att vänta på att de ska börja dimpa ned i lådan. Men det ska jag säga, att swapp är dyrt, inte själva sakerna kanske men porto... oj oj oj. Och så blev jag en swappoholic så himla fort. Jag måste nog starta en Swappoholics anonymus...


Kram

söndag 6 april 2008

Söndag...

En lång helgs färd mot söndag... Trött, men nu ska det städas... Jag känner mig inte upplagd. Tvätten börjar om 10 minuter.
Var på TW möte hos Cath. i lördags, det var jättetrevligt. Hon är förresten månadens medlem på svenskscrapbooking.se hurra hurra. Sprang in på Panduro på vägen och köpte papper till hennes Swapp. Men sen var det fika som gällde. Shoppade lite trevliga saker, till sommarens kolonilotts säsong, och matlådor (alltid i säsong). När vi kom hem kom Ulla över och vi hade en trevlig, dock smärtsam stund (hon har nackvärk, och jag slog handen...).

Vi var och shoppade på fabriksutförsäljning idag. Shoppade loss, igen. Gjorde detsamma i fredags. Maken fick i alla fall 2 nya jackor. Han är nöjd, efter det åkte vi till hans faster och träffade några kusiner och fikade och förberedde flytt... Kul. Ungarna gillar dem så det är så skönt att de kan leka och ha roligt. Tyvärr glömde jag de underbara fotografierna av dem som jag fick av makens faster. Livet e hårt



Jag har hunnit pyssla rätt mycket i helgen, har börjat på en Lo, och försöker altra något, men jag har problem med hörnen, på altringen alltså. Sen har jag gjort klart och skickat iväg mina kyckling recept (tjoho) sett till att Cath. fått papper till barnpappersswappen och påbörjat minst en till altring... Heter det altring, eller altra. I alla fall så klär jag in potatismospulverkartonger i papper och använder dem till något helt annat.

Funderar på att göra en lo till tävlingen på svenskscrapbooking.se, men vet inte om jag hinner eller vågar. Man e ju nybörjare.

I alla fall så ha det bra

Kram

lördag 5 april 2008

Jag blir ju bättre och bättre...

På vissa saker i alla fall. Nu har jag lyckats skicka iväg mina bokmärken också. Jag är väl inte 100% nöjd, men det är som kvinnor och kakor, man hittar alltid fel i sina egna. Nu har jag bara 2 recept att skicka iväg. Well, måste kanske göra klart dem först. Men lo är klar så jag behöver skaffa mig några blå blommor, ett vykort, och lite bullpapper... sen ska ni se att det blir fina fisken. Haha, nu blev ni nyfikna, får visa dem sen när jag fått alla andras... inget tjuvkikande här inte...


Anmälde mig precis till en ny swapp med barnpapper perfekt, hoppas jag får några papper med fotbollar eller annat kul, jag håller på att scrapa en bild med Erik och hans posse´ 5 år.


Igår var mor på besök här uppe, på väg till Dalarna. Kul, vi fick träffa en liten valp som skulle levereras. Hannis var i himlen... Men den lilla stackaren var så trött så jag hann inte fota. Sånt e livet. Jag fick tillbaka alla mina kort på mamma och mormor från de var små, och jag ska leta efter ett att scrapa. Det ska bli kul.


I alla fall

Nu ska vi ha familjemöte... och jag ska försöka hitta ett coolt papper att använda till en lo med min syster på...


Kram

torsdag 3 april 2008

ÅÅÅh

Nu är jag klar med kycklingreceptet (fetaost swapp) och har börjat med chokladreceptet. Få se hur det går... Jag ska också skicka iväg mina bokmärken idag.


Men jag är så himla nöjd med något jag håller på med, den är inte riktigt klar. Jag har snott lo ideén från Cath. Förra året var mina små ute och Hannis upptäckte sin första nyckelpiga. Det blev endel kort, tyvärr med gamla mobilen så de är inte så himla bra allihop. Men jag hittade 3 jag är nöjd med. Det enda som ska till nu är lite band tror jag. kanske en blomma.


Är dom inte söta mina små?


Kram

onsdag 2 april 2008

Japp, scrap på jobbet?

Idag har jag varit busig och suttit och scrapat lite på jobbet. Jag har arbetat på bokmärkena till bokmärksswappen... Härligt. Hittade en bild på mobilen från gårdagens promenad. Ska använda den till ett litet scrapprojekt har jag tänkt. I svartvitt.


Mamma måste du alltid fota mig?

Nu ska jag betygsätta 3 nationella prov har jag bestämt. Det ska bli himla kul. Eller inte

Kram

tisdag 1 april 2008

Lååång dags färd mot natt.

Ojojoj
I alla fall så har det varit en jättelång dag. Upptäckte att "min" hobbyaffär stängt!!! Attans! Fick fixa papper till "Lila swappen" på annat sätt. Och tro det eller ej, jag lyckades att lägga på brevet nästan omedelbart. Tyvärr glömde jag mina färdigskurna papper på jobbet, så jag kan inte scrappa ikväll. Tusingen! I alla fall...

Idag kom Robin hit, han ska bo här ett tag. Vi startade bra, med mat och världens godaste enkla salsa (recept nedan) Sen gick vi på promenad. Skönt.

Maggans enkla salsa:
koka upp en frp med passerade tomater
häll över i en skål
häll i en burk majs
häll i några oliver (TS)
skär i en tomat
skär i en halv paprika
kör med handmixer en stund
krydda
salt (TS)
peppar (TS)
socker (TS)
cayenne peppar (TS)
Låt stå en stund

MUMS

(TS) betyder tycke och smak... hihi

passar med det mesta

Kram