lördag 31 maj 2008

ÅÅÅh, världens härligaste dag...

Vaknade i morse, med en härlig känsla. Sommarväder och jag skulle in till Stockholm och träffa en av mina närmaste vänner, och en till... Skjutsade barnen till svärföräldrarna på landet och tog pendeln in. Sabine och jag kom samtidigt till "bögringen"... sen bar det av in till gamla stan. Vi hade en sorts möhippa och hon förberedde sitt bröllop. Först till underklädesaffären. De sa nej, vi har ingen i din storlek, men när jag smet in så sa Sabine, kolla bara, och jag gjorde det. Där stod hon i världens snyggaste korsett, hennes figur är lika generös som min, och korsetten och hon var riktigt snygga tillsammans. Det säger mycket. Alltså så fick vi kryssa för första rutan med ska köpa.

Sen gick vi till Skapa på söder och jag handlade lite. Tyvärr hade de bara 2 papper av de som Sab ville ha, likadant med övriga saker hon ville ha.... Men jag handlade lite, hittade en punsh som jag älskade, sen träffade jag min favvo Cath. och fick lite saker jag beställt från Magdas, och akvarellpapper och en tomteröd PROmarker penna. Efter det promenerade vi vidare till NK, där vi hittade fler underkläder... och jag handlade lite också. Jag köpte ett par trosor med ben, så jag kan ha kjol utan strumpbyxor i morgon... Sabine hittade inga skor på NK, men vi gick vidare till andra sko affärer, och hon hittade ett par perfekta skor på Vagabond.

Sen gick vi och åt på en utesservering på centralen, vi kom lagom för att se Kenyanerna springa in på Stockholm Maraton. Kul. Vi åt Sill och Strömmingstallrik, den var helt underbar, för att inte tala om upplägget. Sånt är viktigt.

Sen åkte jag till Lotten för att hämta mina barn. De hade haft en underbar dag. Solbrända och badade. Somnade som stockar! Underbara ungar.

Kram

torsdag 29 maj 2008

Kvällsbus

Scrapliftade en tjej på svenskscrapbooking.se. Hegu. Lade upp den i en utmaning. Kortet på den blev dåligt, men bilden är underbar. Tog den när jag och Erk och Hanni var på Åland på minisemester tillsammans. Definitivt bland topp 10 i min bok...

Kram

En solig dag i maj...

Jag önskar att jag hade samma lugn som den frasen utstrålar... Men inte då. I alla fall har jag bestämt mig för att ikväll ska jag scraplifta Hegu. Det var Ankis fel!!! Hon sa oj va snabb du va, ska du inte... SÅ NU SITTER JAG DÄR. Och alldeles för många swappar är jag med i. Jag har sagt 3 i månaden, och nu gick det liksom 3 på en gång...

I går så gjorde jag i alla fall en BOM på mitt namn som jag laddade ned på svenskscrapbooking.se SKÅDA:
Blev den inte snygg. Men massor med text.... Visste ni att en Eileen är:
Relaxed,
easygoing and witty
and
loves to entertain.
She is wonderful company
Det ni!!!
Kram

onsdag 28 maj 2008

Jag är med och tävlar om presentkort på 600 kr hos SF Bio på Josefines blogg http://www.alltforforaldrar.se/prinsessan

Sommar?

Var på skansen igår med ett gäng elever och mina kollegor... Najs. Vi var i akvariet och kikade. Visste ni att man kan gå in i området där Lemurerna bor... De är typ nära nog att klappa... WOW. Det enda jag saknade var barnen... Mina barn. Så nu planerar jag en tripp till Skansen med dem. Och Pannkakor. Jag längtar dit...

När vi varit på Skansen gick vi ut och käkade tillsammans, vi kollegor. Vi gick på Strandbryggan som ligger vid Djurgårdsbron, i vattnet. Det var helt underbart väder och alla var nöjda med maten. Jag testade ett rosévin som hette nåt typ Bödvar... of Sweden, från Malta! Det smakade jättefräsht. Måste kolla upp på systemet vad det kostar. Jag betalade 82 för ett glas!!! Men som sagt, det smakade sommar och var verkligen värd smärtan jag känner idag. Jag har jätteont i skuldran. Satt i drag på restaurangen. Jag är lite ovan att bli påverkad av sånt och tänkte inte på det. Jo förresten jag åt en underbar räksallad, med färskpotatis och avokado. Jag rekommenderar stället om det är vackert väder och du vill slappa lite.

Utmaningen på Svenskscrapbooking.se BOM denna månad kändes helt rätt för mig. Jag har redan börjat planera skisser och så. Det är så kul när saker och ting stämmer med en själv.

Kram på er...

måndag 26 maj 2008

Tjolahopp


Fotbollshjälte

En HÄRLIG helg, med fotbollsturneringar, restaurangbesök och lite snabbscrapping.
Solbränd och glad faktiskt.

Ett snabbt ihopslängt kort som någon lyckades stoppa handen i när glitterlimmet var slut... Men det verkade ok ändå.

Lika snabbt med den här, ett beställningsjobb. Pojke fyller 1 år, liten blir stor, och de valde stämplarna själva.



Kram

fredag 23 maj 2008

WOW!!!

Jag skulle på konsert igår... trodde jag ja. Jag fick vara med om något riktigt STORT... Storband... SÅ UNDERBART!!! Jag följde med en väninna som skulle sjunga några låtar med ett storband. Jag fick det underbara privilegiet att höra henne och några andra tjejer sjunga underbara storbands låtar. Vilken upplevelse så där på en torsdagskväll bara. Man blir ju matt för mindre. Eurovision, släng dig i väggen. Min väninna sjöng 2 underbara låtar (2 gånger) , sedan sjöng de tillsammans "Don't go changing". Alla sjöng bra, men jag tror inte jag är partisk när jag säger att hon sjöng bäst, hennes röst passar till Storband, för att inte tala om Jazz.
TACK, TACK, TACK, TACK.

Nu över till något helt annat.

Det är en lite jobbig period på arbetet just nu.... Ni vet betyg och sånt!! Sen har tjänstefördelningen kommit och jag är ju inte helt nöjd. Visserligen är livet sällan perfekt men man kan ju försöka i alla fall? Då har jag en fundering? Varför känner man sig som en klumpig knäppis från landet när man är med vissa människor? Man kan tycka om dem jättemycket, och veta att det är ömsesidigt, men när man står/sitter där så känner man sig som en idiot? Som när man var i tonåren och helt plötsligt så ville klassens populäraste tjej umgås med dig, och man sitter hela tiden och undrar varför den här tjejen vill umgås med dig. Fan jag är snart 40, jag är framgångsrik på det jag gör och har inget att skämmas för. Jag har flera nära vänner, en universitetsutbildning, familj och jag har kläckt fram 3 barn (det ni). Men så sitter jag där och känner mig som en idiot och blir så där självmedveten om vad jag säger och vad jag gör hela tiden. Det känns som det bara hoppar grodor ur munnen, händerna är ivägen jag skrattar fånigt, och hela tiden tanken, "Hon tycker jag är en idiot...". När jag vet att det inte är så på riktigt, det är bara min reptilhjärna som reagerar, inte logiken.

Ja sug på den ni
Nu ska jag sätta igång med något mycket mycket bättre.
Kaffe

Kram på er

torsdag 22 maj 2008

Jag har varit en duktig flicka...

Igår hann jag med att arbeta, ordna massa skit på Micro bildelar, där vi blivit överdebiterade på vårt konto, och handla lite scrap på vägen hem. Sen satte jag igång att producera... efter databesök och maten... Det blev 10, japp just det 10 sidor i min mammas "bok" som hon ska få i morsdagspresent. De går i gula och orangea nyanser, och eftersom mamma är en "less is more" kvinna förutom när det gäller pelargoner och hundar så är de rätt så enkla. Det saknas några småsaker men i stort är de klara.


Oj, jag har visst glömt fota en LO, men det gör väl inget. Eftersom den kära modern även hon läser denna blogg så är fotona med flit lite otydliga, men ni fattar ju grejen.

kram

onsdag 21 maj 2008

Jag har ny dator.

Jag har en ny dator,
Jag har en ny dator,
Jag har en ny dator,
Jag har en ny dator,
Jag har en ny dator... Ville bara säga det.
Kram

tisdag 20 maj 2008

Tjooohooo

Den nya datorn är här... Jag har en data, jag har en data... LÖVV.
Kram

måndag 19 maj 2008

Hjäääälp, va har ja gjort

Jag har köpt en dator... hahahahah... Gulp. som de säger i serietidningarna...

Helgen har varit lugn, jag var sjuk i lördags, skapade lite i fredags, och inredde en scraphörna i går...
Kram

torsdag 15 maj 2008

Massor av skapat!!!

Ooo jag fick sådan där underbar färgsprakande inspiration igår... Det kändes så himla härligt. Först så tog jag några gamla semesterbilder på äldste sonen som älskar motorfordon och satte mig med. och låt mig säga att även om det blev ojämnt så är jag stolt över däckspåret, så gud nåde den som klagar på det.

Förra sommaren var jag och Hanni på besök hemma hos min kollega i Mariefred. Vi hade jättemysigt och barnen uppskattade det verkligen. Hon hade sin äldsta son med sig. Det var Guld. Och jag tycker att båda lo är bra. Mest för att jag kommer ihåg tillfällena. Lenamaria om du ser det här... kolla den stora trollsländan över kidsen i hjärtat...

Här leker barnen med två kanoner. Suggan och Galten? Stulna från något skumt slott i öst... Det här kortet är från Norge, när vi var där och hälsade på. Mina 3 barn har hoppat sig så trötta att de knappt orkar stå upp... Hanni orkar inte ens le. Jag kanske misslyckades lite med layouten, men jag är så nöjd med de andra så det gör intet...Den här bilden var jag bara tvungen att scrappa, jag älskar den. Mina små busisar... Jag har haft svårt att scrappa med band, så jag bestämde mig för att ha många band, olika. Den blev väl inte toppen. Men motivet gör att det inte spelar så stor roll. De bara lyser lycka och bus om dem...Japp det var det för idag. Jag har fått mammas memoarer, och det mest spännande där var att den inte var så himla spännande alls... Men väldigt intressant och trevlig läsning... Kram på dig mamma...

Ja, sen gjorde jag faktiskt 10 fina receptkort till en swapp... Drinkar... Men de får ni se en annan gång...

Kram alla andra också

onsdag 14 maj 2008

Kort dag, kanske kortdag...

Ska till läkaren strax och utvärdera min deppmedicin. Hu! I alla fall tänker jag scrappa idag. Hann inte igår "snyft"... Men jag hittade några kort jag saknat, så nu har jag massor med lo:s att göra. Såå kul. Sen anmälde jag mig till en drinkswapp igår. Med Lenamarias Limedrink... Mums. Kommer få bland annat Jordgubbsdaquiri och Vanilla Sky tillbaka... SKÅL!!!
Kram

tisdag 13 maj 2008

När jag sålde min mammas memoarer på E-bay

Jag älskar min mamma, men hon är lika knäpp som jag... eller i alla fall nästan.

Jag måste bara berätta. Jag tänkte göra en överraskning till henne på morsdag, eller hennes födelsedag i oktober, beroende på inspiration och transpiration... Jag googlade på Journal jar, och hittade en hel massa frågor, jag sorterade ut så jag hade typ en A4 kvar proppad med frågor till min mor. Eftersom jag hoppar över Jar biten så skickade jag ned papperet till min mor med en förfrågan om hon kunde svara på några frågor. Då skulle hon få en trevlig överraskning frammåt morsdag, eller oktober...
I alla fall (hon bor en bit bort, så konversationen utspelade sig på msn) svarade hon med en fråga om vad jag skulle ha dem till... Jag repeterade, en överraskning. Hon klarar inte sådant utan frågade igen. Då svarade jag jag ska sälja dem på E-Bay... Det trodde hon på!!! Jag trodde ju att hon förstod att jag var sarkastisk, och skrev lite lugnande på nästa rad att det var något som bara hon och jag skulle se. Men det missade hon och nu vägrade hon svara på frågorna istället. Jag skrev att hon var löjlig och vi diskuterade fram och tillbaka, tills hon på något sätt fick mig att förstå att hon trodde att jag skulle sälja hennes svar!!!

DETTA INNEBÄR ATT JAG NUMER VERKLIGEN SER FRAM EMOT ATT FÅ SE SVAREN, FÖR MIN MAMMA MÅSTE JU VARA EN JÄTTEINTRESSANT KVINNA!!! hihi

I alla fall så är min lilla Hanni helt prickig. Hon är hemma från dagis idag med sin storebror. Jag tror jag varit oförsiktig med solen på mina småttingar. Hon kliade sig och kliade sig inatt så jag höll på att bli galen... Det slutade med att jag gick och lade mig i en annan säng. Ja, vi har ett par extra, och när barnen sover i vårt rum... brukar det sluta med att vi sover i deras...

Jag hann scrappa lite igår. Helt i onödan visade det sig. Jag är med i en swapp (japp, helt beroende av dessa swappar på svenskscrapbooking) där var det lite rörigt med hur många man skulle göra av det som skulle göras... så jag gjorde och skickade iväg för många... Sån e ja! Sen gjorde jag en snygg liten lo på mina grabbar och deras kusin. Mitt lilla album, jag fick i julklapp är nästan fullt...


kram på er

måndag 12 maj 2008

Somrig helg.

Vilken underbar helg det här blev. Grillat e gott. Helgen började nästan i torsdags då Annika grillade korv till middag och vi satt i solen och njöt. Fredagen fortsatte med sommar och grillat på lotten. Likaså lördagen. Vi jobbade lite på gården, och barnen lekte i solen. Sen skulle maken ha grabbarna över och grilla, då åkte vi hem och gjorde tacos, och kollade film tillsammans jag och kidsen. Jag hann till och med Scrapa lite.

Kom på att det var flera som skulle skickas kort till angående kusinens död. Hennes söner kanske...
Sen är det ju Morsdag snart... Man har ju en mamma... Det blev 2 kort. Men jag har lite problem med överföringen... Så jag var tvungen att ta de lite sämre korten, men de syns bättre...


Erik den stackarn åkte på ordentlig solsting och är hemma idag också, med pappisen.

Kram

fredag 9 maj 2008

Helg, helg, strålande helg

Nu är det helg. Äntligen. Har gjort ett fiiint kort till min faster, en av mina kusiner har gått ur tiden så jag hittade en fin text tack vare Bitte (tror jag) på Svenskscrapbooking.se. Tänkte visa den här. I helgen ska jag softa... och städa...


Kram

onsdag 7 maj 2008

Om man är stressad...

Alltså alla som känner mig närmare är medvetna om att jag gillar att få saker och ting gjorda snabbt. Men... jag tycker att det är stooor skillnad på om jag stressar fram ett resultat. Igår t.ex. ville jag så gärna scrappa klart min tändsticksask som jag höll på att altra, men det kom karlar och barn emellan (surprice)... Så jag bara skyndade mig... Och ikväll kommer jag att få sätta mig och göra om den. För den duger inte ens att bränna med sagda tändstickor. Grr...

Det är väl egentligen tur att jag inte har någon fin arbetsskrubb, eller scraphörn som andra jag känner har. För då skulle jag inte träffa min man över huvudtaget. Barnen är det inte något problem med, utom Hanni, som gärna vill hänga på mina armar medan jag doodlar eller textar. Och det ska ni veta. Eld är inte gul, den är orange...

Och på jobbet går det bra? Visst, jag har rättat ikapp allt som låg. Hjälpt till med AKUT listor och försökt hitta uppgifter till alla de som behöver extrajobb för att klara betyg. Men vad gör man med dem som inte kommer att klara betyg, enligt expertis? Jag menar ska jag skicka hem dem med ett litet kort (som jag f.ö. kan scrappa själv) där det står, välkommen tillbaka nästa termin, ditt sommarlov börjar idag.... Jag menar man blir ju så ghrrxxzh%%¤#?'^<<##¤§ eller hur?

I alla fall så börjar jag känna att det är dags för att arbeta. Så nu ska jag börja arbeta för att få hit min kompis som arbetar med kroppsbehandlingar. Jag är i stort behov av en pedikyr. För att inte tala om att det skulle vara trevligt med en ansiktsbehandling så här på sommarkanten...

Kram

tisdag 6 maj 2008


Hur långt är det till sommarlovet?

Ja det kan man fråga sig, jag har inte börjat räkna ned ännu, vilket antagligen betyder att det är för långt kvar!!! Har planerat en skattjakt för ungarna i en av mina klasser idag... Vad de ska hitta? Mig såklart. Hihi. Det kommer att bli roligt. Det kändes så himla härligt att komma med ideen så jag avbröt lektionen och skickade ut ungarna. Nu har jag gjort två skattkartor och längtar redan till nästa tisdag. Tjohooo.

Deklarationen lämnade jag in, med lite problem, för min man (som inte sköter varken hushållskassan eller någon annan ekonomi att tala om) stressade upp mig med massor med avdrag han läst om. Hoppas bara jag slipper betala mer än det stod i uträkningen så är jag nöjd.

Jag har massor med funderingar på hur jag ska få min kära man att lyssna på mig, dvs. verkligen höra vad jag säger. Den ena knäppare än den andra, men favoriten hittills är att ringa hans pappa och be honom säga det jag vill föra fram. De andra har mer med ett slagträ och hans skalle att göra, jag tror inte den går att realisera... hehe. Jag får väl vänja mig, men jag menar om jag inte har vant mig på 10 år, så varför skulle jag göra det nästa 10. Jag hatar verkligen när folk inte hör vad jag säger.

Det är en sak till jag funderar över. Är det någon som känner till en ö på något varmt ställe som jag kan undervisa svenska på, och softa i solen resten av tiden... Jag vill ta ett sabbatsår och lägga mig på en beach någonstans i solen.

Kram

måndag 5 maj 2008

Det här var en låååång helg, utan internet...

Men jag har löst det något genom att aktivera internet på min mobiltelefon... Är man beroende eller... Helgen har varit skön med många besök, och övernattning på lotten, grillande, nya maträtter, blommrabatter och massor med prat med olika personer. Fast igår sov jag mest. Tror att jag sov typ 5 timmar på dagen, tog en tidig kväll och sov hela natten. Ont hade jag också, i hela kroppen... Men men. Muskelvärken är borta, nu har jag "bara" ont i enstaka leder... Inte så kul det heller, men livet är hårt.





Har faktiskt hunnit med att scrappa lite också. Jag har gjort massor med receptkort, dels till swappar, dels till mig själv. Det har varit smörgåstårta, bulgur (ny favvo) och min härligt goda potatissallad. Men bäst gillar jag mitt pepparkakekort... Det är suddigt, men lilla erik 3 år ligger och sover på golvet bredvid julgranen efter en hård dag som pepparkakegubbe.


ME LOVE!!!

Jag har använt vita vinylthickers som jag fick i mitt månadspaket, sen har jag ett brunt cs och vanligt vitt papper som kantar fotot. Det är sååå mycket snyggare i verkligheten.

Nu ska jag återvända till mitt arbete, med den lilla informationen att jag såg Alice häromdagen. En alldeles ny medborgare. Hon var såååå söt..

Kram