söndag 26 april 2009

träffen

Nyfikna på vad jag köpte? Kolla..
Känner mig lite överoptimistisk, men Cath har lovat mig en födelsedagspresent... gissa vad!! Kram

Ibland kan

Ett felexponerat kort bli så underbart...

Kram

lördag 25 april 2009

Stockholmsträff med Handarbeta.

Halloj, var på träff i Stockholm idag... orkar inte berätta så mycket om sakerna... men:
Det här...
Och det här: Och det här:

Med det här:
Blev det här...
Sen gjorde jag den här:
Tack Jozie för bokstäverna.
Och den här:
Och den här:
Som sista egna LO blir den här:

Sen gjorde jag ett kort till ett bröllop, och ett gäng recept till en Swapp. En annan swapp som jag var med i på träffen, var att scrappa någon annans kort. Jag fick ett jättefint kort på Kurrebos dotter. Hon satt och pysslade (mamma upp i dagen). Vi var så få att vi gjorde om reglerna för att kunna delta, man behövde inte göra bilden där. Men jag kunde inte låta bli! Hon hade en brun tröja på sig med rosa kanter och vitt mönster. Jag plockade ut det rosa, och gjorde en rosa grund, sen tog jag ut nyckelpigorna ur papperet och gjorde även rosa sådana. Lite bling, och en egenhändigt hopsnickrad blomma... och Voilá:

Med hänsyn till Kurrebo och hennes dotter, så visar jag inte hela LO, eftersom mitt fotoprogram krånglar.
Kram

torsdag 23 april 2009

OOo glömde

ju säga att jag fått härliga orangea rosor på jobbet, 2 Saga form dessertskålar och från en annan har jag fått en Jamie Oliver, flavour shaker... och jag fick g på tentan... hahaha
Kram

Hurra hurra hurra... jag är så lycklig

Jag har klarat tentan, jag har klarat tentan, jag har klarat tentan...
Fort fick jag svar också!!!
Hurra hurra, ett steg närmare en avklarad Engelska 30p kurs. (20 i min värld nu är det bara språkstruktur kvar) hurra hurra
Kram

Jag fick en toalett!!!

Japp, av min man fick jag ett par jättesnygga örhängen, han hade till och med tänkt på min silverallergi/ja ja säkert har det med tänkte säga pollen, men jag menar nickel att göra, och sen fick jag en campingtoa, med tillhörande "Hänt i veckan". Tjejen på stället han köpt toan sa till honom att det var en lika dålig present som en stekpanna. Tycker inte jag, jag blev mycket glad och nöjd. Sen fick jag ett så roligt kort. Brukar tycka korten man får på födelsedagar är så där lagom roliga, men på det här står det:

Det som är riktigt bra med att vara kvinna,
är att man aldrig kan bli en ful gammal gubbe...

Hahaha, I alla fall kom ju min favoritlollo, med massor med presenter, jag kände mig som en liten unge. SKöööön känsla. Fick ett "sake"set, en askkopp till lotten och rökande gäster, en orange plånbok, och diverse småplock. NAJS. Av Irene, som hon hade med sig, fick jag ett orange linne.... Me lajk orange. Japp så ser den ut, och inte en krona har jag i den...det gick åt till frullemackan på jobbet i morse.

Sen har jag sån köplust, Cirrus på SS säljer en ToTe (?) ja, en större väska som man packar scrapsaker i. Ågren, Panduro säljer en annan typ, på hjul för typ lika mycket, men behöver jag en sån, jag har ju en DraMaten... +-+-+-+-+... väger alternativen mot varandra. Panduros sak är röd, och hennes Kiwi/brun, och jag älskar den gröna nyansen... Men min verktygsväska är ju röd... Ja, ni ser vilka problem jag har.

Igår gällde problemen Sportspegeln. Alltså, jag undrar hur svt tänker. Vem tittar på Sportspegeln? Jo mestadels män. Vad jobbar män med? Olika saker eller hur. Men på byggen är ju i alla fall 99% män, har jag fel? Och byggarbetare börjar oftast arbeta före oss vanliga dödliga. Så varför sänds Sportspegeln kl 20.00 på söndagar (en bra tid) men kl 22.10 på vardagar. Jag vill ju att min man ska vara pigg, och ibland vilja gå och lägga sig typ 21.00-21.30 när jag gör det.


Japp funderingar funderingar...


Kram på er, nu ska jag fundera ut hur jag ska trolla fram en bra provdag för mina elever.

onsdag 22 april 2009

Ågren

Vad gör jag 16 maj? Ska jag anmäla mig, eller är det något annat då...

Tjejerna har scrapmara i Täby igen...

Jojo, det är ju fotbollssäsong, såklart det är match!!!

Kram

Min födelsedag...

Ooo jag har ju fyllt år idag, är lika uppspelt som barn brukar vara. Har fått så himla många snälla sms. Tack!!! Det är uppmärksamheten jag gillar. Men jag har fått presenter också. Himla bra presenter av mina söner. Den stora är från 12 åringen, och den lilla från 8 åringen.

Va, ni gilla? Jag gillar...
Kram

Bowlingkägla???

Jag börjar känna mig som en bowlingkägla i dessa uppsägningen och neddragningarnas tid. Och inte ett svenska/so jobb i sikt på arbetsförmedlingen. Snacka om att ha valt fel. Nästan alla mina trevliga kollegor försvinner i höst. Jag vet inte ens om jag får vara kvar ännu!

Kram

söndag 19 april 2009

Söndag igen...

Så var det söndag. Helgen gick som vanligt för fort. Ångesten inför nästa tenta har satt igång, någon skum ångest, som har mer att göra med att hitta böcker än själva skrivningen... Och mina hattanter. Det enda jag scrappat på sista tiden är min namnskylt till nästa vecka. Och den får jag inte lägga ut i bloggen... Lite tråkigt.

Sen har jag städat lite bland scrapsakerna. Inte så mycket, bara packat dies, rensat papper till en swapp, och lagt allt löst i påsar. Så nu är det i alla fall städat i den garderoben. Mycket är det.

Helgen har varit spännande, i fredags firade jag med att titta på film med barnen och dricka vin. I går var jag på kariåka med en kollega. Träffade bara en som jag "kände igen" sen tidigare, ja osså 2 jag sett tidigare. Varför gillar Finska människor Kariåka? I alla fall var alla superduktiga, och jag och kollegan satt och skrålade/sjöng hela kvällen. Jag var nykter, och hade jätteroligt ändå. Den enda skillnaden var att jag var mer orolig för att få armbågar i skallen (vilket jag fick), armbågar i sidan (samma med det) och att bli trampad på tårna (6 gånger). Tur som var så ramlade den fulla kvinnan åt andra hållet, annars hade jag fått både henne och hennes danspartner på mig. Idag har jag tagit det lungt.

Maken har fyllt år, så vi firade lite igår, idag firades han av mamma och pappa och kompisar. Han fick en digitalbox av mig som jag nämnt tidigare, inget tror jag av sina föräldrar och en jätte frukt/kakskål av sin kompis.

Nu ska jag softa lite, kolla era bloggar och fundera på om jag ska bada efter BONES...
Kram på er

fredag 17 april 2009

Bloggcandy.... Alltid Najs.

Hör här: Enköpings pyssel har en träff! De gör reklam genom att lotta ut


Bland alla som lägger en kommentar i inlägget före den 23 april kl. 20:00 kommer de att lotta bloggcandy samt en gratis plats på sin pysselträff.


I denna bloggcandy ingår dessa saker:
8 papper 15x15 cm
2 x40 cm rosa organzaband
1 meter rosa sidenband
1 meter aprikos sidenband
1 meter aprikos pärlfloss
2 transparent "gemjournalingrutor"
6 etiketter med kärlekstema
1 förpackning chipboardbokstäver rosa
50 cm knypplad spets
Cremefärgat pappersband
4 stora blommor
1 set med chipboardfigurer
1 rör med silverglitter
3 rosor
4 diverse journalingrutor
1 fång med småblommor
1 monterad stämpel
3 små EZ-monterade stämplar
1 omonterad stämpel ifrån Scraplyckan
1 omonterad stämpel ifrån hÄnglar & stÄnglar


Kram

Hrmpf

Jag måste säga att när man varit lärare i 6-7 år försvinner lite av udden i tentanervositet... Jag var inte ett dugg nervös inför tentan idag, däremot hade jag ont i magen över om jag skulle FÅ göra den. Det hade liksom blivit en miss mellan mig och SYVen på Engelska Instutitionen. Kåravgiften klarade jag dilemmat med, kom på att man måste betala sån i tisdags, men jag sparade mailet från dem, och tog med ett kvitto från min betalning... det löste sig. Synd att det inte är lika lätt att lösa tentor! Skulle varit underbart att bara behövt skriva en uppsats eller liknande. Men när jag gick var det både uppsats och tenta, så jag klarade inte av att plugga till tentan då. Nu är det bara tenta.

Suck, amerikansk och engelsk kultur! Jag kom inte ihåg ett dugg av vad Francis Bacon gjorde. Ännu värre var det med arbetsmoralen hos Protestanter kontra det amerikanska affärssinnet. Men jag lyckades babbla på i 3 sidor ändå om alla frågor, och jag satt LUNGT och skrev, använde nästan hela skrivtiden!!! Har aldrig hänt förut. Då sprang jag iväg först av alla. OCH jag slog upp saker i uppslagsboken man fick ha med sig... Det har heller aldrig hänt förut.

Mitt problem här, och det som varit problem tidigare var och är att jag inte använder ett så avancerat språk. Nu kan jag orden...när jag inte sitter på tenta, men jag vågar inte använda dem i text, för då ser dårarna hur jag stavar, och/eller det kan bli skitfel. Jag kallar lärarna dårar, för jag själv är en ;) Jag brukar faktiskt kalla mina elever dårarna sådär lite kärleksfullt. De tycker att det är OK så länge jag inte menar det som idioter eller på ett negativt sätt.

Tillbaka till tentan. Det kändes i alla fall skönt att sitta där, kl 10.30 (den pågick mellan 8.00 och 11.00) och känna, jaha, det är så här andra människor har det på tentor. Jag har alltid varit så himla superstressad, tror aldrig jag suttit så långt som en timme. Haft massor med läsk och godis och ätit mesta delen av tiden. Skrivit klart långt innan den obligatoriska halvtimmen är över. Sen har jag tagit mina saker och sprungit. Och fått sitta och vänta på kompisarna HUUUUUR länge som helst. Cath. och Sabine... ta åt er ;) . Det har varit ett sånt problem. Jag har inte varit nervös innan, men när jag är där har jag blivit så fruktansvärt stressad av alla människor. Idag var det bara Jaha! Kanske för salen var bra. den var rymlig och det stod bänkar mellan varje skrivrad.

Nu känner jag mig lugn inför nästa tenta, språkstruktur, också den på engelska som jag ska skriva den 29 april, funkar det inte är det omprov den 29 maj, jag vet inte om jag får skriva om kulturtentan den 29 maj också, undrar vilken jag kommer välja. Jag känner mig i alla fall 100 gånger säkrare på den engelska grammatiken nu än jag gjorde när jag gick kursen. Man lär sig av att lära andra liksom. Känns som det är bra för mig att ha det här extra i meriterna i de här tiderna av varslande och problem med elevunderlag.

I kväll ska jag dricka vitt vin (inte fotsvett den här gången) och äta kina. I morgon bär det iväg till lotten, det är vattenpåsläpp. Jag har köpt en födelsedagspresent till maken som fyller år på söndag, det är en digitalbox. Finns det någon snäll själ som kan berätta för mig (bland kommentarerna) om det är sant att man, om man inte har något abonnemang, ändå kan se iaf ettan, tvåan och fyran? Tänkte i alla fall att det blir lite lättare att stanna över om han kan se nyheterna och en och annan fotbollsmatch där på lotten, nu när det gamla teve-spelet försvunnit. Tänker föreslå att nintendospelet som nu står oanvänt i vårt sovrum ska flyttas dit också.

Var och tittade på campingtoaletter på Jula också, de kostar endel, men det är det värt. Jag får min första lön med nya lönen den här månaden och wow, när det gäller just det så gillar jag nya regeringen. Men jag skulle faktiskt kunna tänka mig mindre ut, om jag visste att om jag blev av med jobbet skulle det ge mer än nu... tillbaka till skitsnacket. Den första investeringen blir en ny toa tror jag.

Ja, ja,
Kram

tisdag 14 april 2009

Ja, närmaste tiden framåt och bakåt

...går att beskriva med en bild...

Kram och önska mig lycka till på fredag, både att få möjlighet att skriva, och att skriva rätt...

Kram

måndag 13 april 2009

Ååå en award

Den snälla Angel har förärat mig med en award... Tack, tack, tack.

För en mysig blogg som jag besöker i princip dagligen och jämt tar med mig ny inspiration därifrån så vill jag ge denna vidare till....

DJSmurf
Cath
Kamilla

Veronica

Det får räcka för den här gången...

Kram

söndag 12 april 2009

På allmän begäran...

Det är flera som frågat vad jag köpte på mässan...
ja...

Vad säger man, jag köpte en del... och lite papper... men bara på rea... de är förra årets modell... de kommer en annan gång.

Kram

Ooooo

Cath. kom över....
Kram

Ehr... hm

Min man säger att han fattat det där med scrapbooking...

???
Kram

fredag 10 april 2009

Årets Påskarrangemang


Tack söta gulliga smarta och trevliga Cath.
Och jag ska ge den vidare till 10 personer... hur lätt är det då när det finns så många här i bloggvärlden som jag gärna går till och verkligen uppskattar...?Jag gör ett försök men det blir nog att jag gör en Kamilla också...

Sen har jag inte koll på vilka som fått den tidigare, eller så så jag ångar på...
Så kommer gå in i bloggarna eftersom och berätta... har ni redan fått den av någon annan... ja ta det som en komplimang.
Kram

måndag 6 april 2009

Tack

Fick ett sånt fint kort... måste skryta.

Kram

söndag 5 april 2009

Mässan 1

Blev inspirerad och testade att göra en blomma...

Kram

Lotten

Igår var vi ute på lotten och inventerade, och planerade hur vi ska göra med lotten i år. Stora planer, och små. Vi inventerade även det sådda och hittade följande:
Inomhus var det ingen som städat på hela hösten eller vintern... undrar jag var den där polska städerskan tog vägen som jag beställde. Hon kanske hamnade fel... I alla fall så hade det inte kommit in några möss alls i år verkade det som. trots att den/de skulle kunna haft kalas.
På tomten hittade vi några stolar omkullblåsta, och vi hade visst glömt parasollet ute, men det stora verkar inte ha möglat, till skillnad mot de små. En av ungarnas bassänger hade också stått ute hela vintern... men bubben hade minsann kommit ihåg att ställa allt byggmaterial på torra och bra platser...

En stooor CONTAINER är på önskelistan....
Nu ska jag sticka på Syfestivalen i Kista.
Kram

fredag 3 april 2009

Hjälp

Jag köpte ett ansiktsmålningsset till dottern, givetvis krävde hon att jag skulle måla henne som en fjäril... fast jag försökte övertala att det skulle bli en ängel eller så...
Resultat...
Ganska nöjd fast det var första gången, och hon rörde sig som en larv...
Kram

torsdag 2 april 2009

Alltså Frikort...

Sabine har skrivit lite om ett frikort på sin blogg, jag började fundera, vilka skulle stå på min lista? 5 stycken? Hm, jag skriver dem nog inte i någon speciell ordning, men här kommer dagens val...
Brad PittJonathan Rhys Mayers

Daniel Craig

Matt Dillon

Brendan Fraser
Alltså, jag tycker att de små liven är apsöta... hihihi. Fast iof, de är ju i min egen ålder. Ser jag kanske något mönster... eller inte... I alla fall, idag skulle jag tagit vem som helst av dem, eller kanske alla. En kväll i veckan, o maken på helgen...
Kram

Skisser och fynd

Har inte orkat scappa något, men jag har gjort några skisser till dess jag orkar sätta igång!
Planer på ett kort

Ännu ett kort...

En framtida LO Sen har jag fyndat... På tradera... kul

Kram