måndag 26 december 2011

Nu är det vår igen...

Eller hur, det kom några snökorn och störde där innan jul. Mest tror jag för att barnen skulle hoppas på en vit jul, men TJI fick dom. Nu håller jag på att arbeta ikapp i Engelskan och Historian. Fördjupningsarbetet på 7x2000 ord (14000 ord) är inne på det facila antalet av 316! Japp, jag är på gång. Om jag har diciplin. Jamen visst. Jag skulle t.ex. arbeta med historian i 3 timmar idag, sade jag. Jag började vid 9, plockade fram böckerna, och sen arbetade jag med engelska och facebookade, sen tog jag fram en bok till och nu bloggar jag... det är 40 minuter kvar av min utsatta tid!!!

Jag har faktiskt slagit upp 2 böcker på typ rätt sida.

Nu funderar jag på hur jag ska lösa det här med tid. Har fått en najs julklapp av Lenita som ska ta hand om mina naglar... och sen ska jag mellandagshandla, umgås med Annelie och, ja äta kalkon som någon lämnade här igår... suck.

Kram på er, nu är det åter att stoppa näsan i historien... hoppas på att ha skrivit minst 320 ord innan den utsatta tiden tagit slut...

lördag 24 december 2011

God jul

Japp god jul alla glada bloggläsare!
Ligger här på julaftons morgon och funderar på att gå upp och betala lite räkningar! Vad tror ni? Jag tror nämligen inte att tomten betalar dem...

Kram kram

onsdag 21 december 2011

Note to everybody else. Note to self vet...

Notera alltså att jag själv redan vet det här...

Att ha grupparbete,
japp grupparbete,
jag tror jag tagit upp det här tidigare, men...
I alla fall
Att ha grupparbete i ett forum, med människor (3st) man inte känner, en arbetstid på 2 dagar (Måndag klockan 11.00- Onsdag klockan 12.00)  för att 1, klura ut vad man ska göra, 2 börja på det man ska göra och 3 göra det man ska göra, och skicka in innan 12.00
FUNGERAR INTE!
Jag upprepar
Fungerar inte!

Over and out!!!

måndag 19 december 2011

Hurra

Överlevde helgen. Med ett nödrop. Klarade att tenta på lördagen (klarade nog dock inte tentan) och klarade att köra Hannisen till handbollsavslutningen när Lassemannen drog till akuten och sydde finger istället. Sen klarade jag av att sova resten av dagen. 

På söndagen klarade jag av att följa med till Hannisens stallavslutning,

fira min 11 åring


och göra ett "körkort"...
Kram

lördag 17 december 2011

Jo

Sov resten av dagen. Hade tänkt göra sill. Blir nog inte så.

Host host snor snor

Snor...Ja som ni säkert förstått är jag en smula förkyld... Har beställt kista ;) nä riktigt så illa är det inte. Fick min tenta gjord och inskickad i tid. Gick nog inte så bra. 2 frågor besvarades med "förstår inte frågan",en hoppade jag över, en svarade jag med det Lasse brukar svara mig när jag frågar honom... Och en fråga använde jag paint att förklara.

Fryser...Lassemannen lyckades skära sig så illa att han var tvungen att sticka och sy! Så jag skjutsade stumpan till handbollsavslutningen.

Host, host jag vill sååååva nu!
Kram ( smittar inte den här vägen)

tisdag 13 december 2011

Luciatåg

Luciatåget på skolan var vackert och lärarna sjöng falskt och eleven som var med som Lucia läste en vacker dikt. Följdes av sånger på Dari. Det senare känns mest rätt. I år har vi funderat på Luciatåget ur teologisk och rasbiologisk synvinkel... Gör inte det. Snälla.

Igår var jag på världens godaste jullunch med jättetrevligt sällskap på Wäsby Golfklubb. Det var mitt ena jobb som bjöd, vi var 6 brudar som bara var ytligt bekanta (well några av oss mer...) och det är ju som bäst så, när man äter gott och utforskar andras tyck och tänk. Rekommenderar golfklubbens restaurang å det varmaste. Den är så bra.

Fick frågan av en kollega idag, som har jämngamla barn, har du någon rock, halsduk eller så till barnen som ser "fattiga" ut. Hon hade inte velat messa frågan, förstår det, skulle sett ut det. Barnen skulle på "Dickens kalas"! vad det nu månne vara.

Har hittat en ny dricka jag gillar... Loka med smak av alla mystiska saker (ni vet att jag inte gillar smak på mitt mineralvatten va? det ska vara vatten med bubblor, inte något annat slisk, kan som längst sträcka mig till citronvatten, men nä...) och gissa vilken smak som "fallit min i smaken"? Jo KRUSBÄR OCH PÄRON... Det ni, den smakar som en mindre söt IRN BRU... muuuuums.

Ja, börjar i alla fall vänja mig vid tanken på omtenta på lördag. Har plockat fram boken igen. Ingen som mot en mindre summa pengar, skulle kunna göra tentan åt mig? Yule är lektyren och det handlar om engelsk språk morfologi, syntax error och prefix och suffix osv.

Nä, trodde inte det.
Ha det bra, och bränn inte upp någon i sann Luciaanda nu!
Kram

måndag 12 december 2011

Ja, man överlevde den här helgen också!

Marginalen var inte så stor. Vi var och "julhandlade" i söndags, något som mest gick ut på att Hannisen gnällde, skrek, grät och bråkade/ eller/ skrattade, tjoade, kramades och pussades. Medan Erik gick som ett surkart mellan hyllorna. Erik hade en underbar helg, han fick dra iväg och spela handboll i Huddinge på lördagen, och sen på kalas, för att på söndagmorgon bli upplockad och sedan fick han leka ar*** av sig på Lek och Bus på söndagen, innan han tvingades av sin gamla mamma och sjuka pappa att vistas på sådana ställen som Toy's 'r' us, Mediamarkt och kinarestauranger. Stackars kille.

Kram

lördag 10 december 2011

Tentalördag igen

Nästa vecka är den sista tentalördagen på ett tag. Då är det omtentalördag... Jag blev även denna gång färdig rasande fort, även för att vara för mig. Fast jag stack iväg en halvtimme under tiden, blev jag ändå klar 2,5 h för tidigt. Sån e jag.

Jag har i alla fall pysslat lite då då (mellan WFen) Se här ni...

 Ja, Hanni kom ju givetvis och berättade att hon hade 3 lärare som skulle "ha" julklapp. Men "Vera är laktos" sade hon, vad nu det innebär, jag antar i alla fall att damen i fråga är laktosintolerant, och det är väl typ mjölk, och choklad har väl mjölk i? Så inga chokladbitar för Vera... Någon som har något förslag vad jag ska fylla en 8x6x3 cm burk med?
Till Linus farmor på Irland tänkte jag mig ett pennskrin, och fylla det med (nja, inte godis, det lär ju smälta???) ja eh något. Förslag på båda fyllningarna välkomnas gladerligen.

Nu ska jag koka en kopp kaffe, och smaka av tryffeln jag gjorde i tisdags...
Kram på er

Tenta Ågren

Japp nu har jag skrivit den där tentan 4 gånger innan jag vaknade vid 3 tiden och började fundera på svåra ord, fraser och formuleringar. Usch och om någon timme startar den på riktigt. Jag får väl stappla ned och förbereda då! Har ont överallt efter fallet igår. Mitt andra på lika många månader. Knäna och händerna verkar ha tagit mest stryk. Suck broddar kanske???

torsdag 8 december 2011

Det trodde jag inte om mig själv

Särskilt inte i morse, men jag överlevde dagen, och verkar ha kommit ikapp och in i engelskaarbetet. Synd bara att jag ska behöva sitta och skriva all text för att få in den i skallen. Iof min skrivtakt har ökat igen. Nu skriver jag ännu snabbare!!! Nästan som en proffesionell skrivmaskinist, eller vad det kan heta idag...

Julklappar på gång, flera klara... Men jag vet inte riktigt. Jag har alla 3 grabbarna kvar. Idag fixade jag i alla fall en gemensam julklapp från mig och Limpan. Kul!

Nu ska jag sluta skriva (kommer att ligga och knattra på nätterna i flera veckor, om maken vaknar med små blåmärken på ryggen är det jag som skrivit massor...)
Kram

onsdag 7 december 2011

Plugg

Ja, min kurs i engelska pågår... På lördag är det tenta igen. Och jag jobbar som en dåre med uppgiften som skulle in igår... Fast, jag har ju inte tillgång till dator hemma... Det fungerar bättre så.
Kram

tisdag 6 december 2011

Den naturliga ordningen

Går från trött och slut stadiet in i en adrenalinstinn ilska! Ja passa er för nu har jag laddat om!!! (hoppas det håller i sig tills i morgon så jag orkar köra till jobbet). Nu ska jag sova för den där taskiga Lenita tog just några hundra poäng mot mig i wordfeud ... Grrrr

Kram

Psykiskt slut

Jag sov 12 timmar inatt. Inte känner jag mig piggare för det. Ni vet när man står och mixar något med handmixern? Det känns som om någon öppnat min skalle och kört ned en handmixer...

Skrev en lista på vad som behöver göras innan jul. Känns lite bättre. Nu är det bara julklappstips som behövs... Det blir nog ett par raggsockor till Matte, och ett par stickade tumvantar till Elise. Eller något...

Igår kom julkorten från Nordirland. Sååå fina så inte kan man skicka sina egna hemgjorda, känns ju som om man skickar barnens hemgjorda liksom.

Kram

söndag 4 december 2011

Jo, om det bara varit tentalördag

Ja, för när jag sitter där och är klar, och går in på mailen för att skicka den... vad hittar jag om inte en påminnelse om att jag borde gå med i en grupp i Translation, vilket jag redan gjort, men eftersom hon inte sett det, kan jag inte gjort något bestående intryck och gjorde genast som hon sade och gick med i en ny grupp, och påbörjade arbetet. Kollade sedan en sak till och insåg att det var något mer. Tänkte kollar det i morgon, och då till min stora skräck fattade jag att jag missat ett uppdrag i Språkhistoria. I alla fall så satte jag genast igång med den i morse, och sen insåg jag vilken dag jag hade framför mig idag...

Så jag och maken avslutade gårdagen med att gå på restaurang och ta det lugnt (om ni läser föregående inlägg förstår ni att jag här är mycket ironisk, då vi hade barn runt oss överallt i restaurangen och när de inte störde gjorde föräldrarna och deras mobiler det, död, det var det... det tog nästan död på mig).

Idag? Jo, Hanni rider, Erk spelar handboll och vi har hallansvar, vilket för mig innebär minst 3 timmar i kiosken. Hm, hur lägger man då upp en jättestor engelskuppgift. Jo, man arbetar analogt. Så jag tog fram ett collegeblock och en penna. Drog med mig alla böckerna åkte iväg till stallet, och satte igång när stumpan satt upp på hästen. Att jag sedan missade att lektionen tog slut och fick springa som en dåre runt ridhuset för att komma in i volten skyller jag på Lasse som inte höll koll, utan satt och kollade bilar på blocket, på sin mobil.

Hem för en powernap.

Sedan vidare till handbollshallen. Nästan en timmes arbete, sedan match, och sen 20 minuters arbete innan mina 3 timmar i kiosken satte igång!!! Tjoho, jag, Sivan och Helena hade jättetrevligt, en riktig energiboost! Tack och lov. När jag kom därifrån var jag så slut så det blev en powernap till medan maken lagade middag (vilken jag var alldeles för stressad för att äta) och sedan upp i sängen och sätta igång. Jag fick in uppgiften, hann anmäla mig till en diskussionsgrupp, samt göra ett par inlägg på translationforumet innan jag nyss med skräck insåg det värsta av allting.... JAG HAR MISSAT DAGENS AVSNITT AV MORDEN I MIDSUMMER!!!! F*****N

Jo, ja, det gav perspektiv på det hela...
Nu ska jag gå och borsta mina bissingar, massera min rumpa och försöka sova!!!
Kram

lördag 3 december 2011

Tenta lördag

Ja nu kommer några helger tentafyllda. För att inte tala om pluggveckor. Fattar faktiskt inte hur vissa tänker när de lägger upp och ut kurser. Stress i perioder. Särskilt de olika engelska kurserna jag gått. Live (analogt) i Uppsala och digitalt i Umeå! Historiekursen är organiserad och samma tempo hela tiden!

Ja ja gnäll på mig i morgon är det hästar, handboll och kiosk som gäller. Den romantiska middagen med maken tog nästan död på mig. Nu ska de ta död på några till. Kollar Morden i midsummer...

Kram

fredag 2 december 2011

Nytt

Ja, äntligen har vi hittat passande lampor hem...

Snygga va? Två stycken... Jag är multinöjd! Nu har vi ljus här i vårt hus, vintern kan komma trallalalal