lördag 14 mars 2015

Britt-Marie var här

Britt-Marie var här, och hälsade på. Hon var på snabbvisit kan man säga. Jag öppnade boken läste några kapitel, och gick till jobbet. Kom hem från jobbet och läste klart. Britt-Marie är den 3 boken av Fredrik Backman jag läste. Första var Ove, älskade den! På riktigt. Den andra var Mormor, i den fick vi träffa Britt-Marie första gången. Hon var så underbart dysfunktionell att när boken om henne kom ut så var jag bara tvungen att läsa den. Har väntat länge nog! Nu var det dags!!!


Britt-Marie var här:
"Ibland är det lättare att leva med att inte veta vem man är om man åtminstone vet var man är det".
Det är mitt favoritcitat från boken.

Britt-Marie kan kanske ses som en tragisk person. Hon har kanske byggt sitt liv på att bli sedd av andra. Men hon har sina principer. Gafflar - Knivar - Skedar. När hon känner känslor, så städar hon. Det är mycket rent runt omkring Britt-Marie. I Borg blir hon sedd, och uppskattad, hon blir en del av något. Hon kanske inte förstår det från början, men en förvandling sker och slutligen blir hon "en som hoppar".

Om jag tyckte om Britt-Marie när jag läste Mormor hälsar och säger förlåt, så älskar jag henne efter att ha läst Britt-Marie var här. Jag hoppas verkligen att hon åker tillbaka till Borg efter hon varit i Paris. Jag ska hålla ögonen öppna när jag är där!

Jag är stolt att säga att Britt-Marie var här också!

1 kommentar:

Cath. sa...

Åh jag älskade den verkligen! Var nästan ledsen när den var slut!
Kram!