fredag 30 december 2016

2016 i lite oordnade former


 Ja men lite förvirrat blir det ju alltid när man ska sammanfatta ett helt år. Särskilt när DropBox är lite ur spår. Men jag ska försöka, tänker att jag sammanfattar det tematiskt, istället för kronologiskt. Så jag börjar med jobbet. Jag har haft ett ganska stormigt år på jobbet, med fler nya kollegor samtidigt än någonsin tidigare... Ovanliga problem att hantera i arbetslaget och annat. Men vi kom ut på topp och jag ser fram mot 2017, med nya kollegor och nya utmaningar.


Utbildning. Ja, jag brukar ju fortbilda mig och läsa lite extra. I år blev det på rektorsprogrammet som går över 3 år. Jag känner mig på topp och kommer att fixa det här!!! Sen får vi väl se! Jag trivs asbra som lärare, så jag vet inte. Men jag tycker att det är ett jätteviktigt jobb och att det är viktigt att man gör rätt!


Högtider. Ja, jag firar ju sällan själv, utan utnyttjar mina väninnors välgörenhet och sällskap. Nyåret 2016 firade jag med Annelie och hennes underbara familj. Julen med Catharina, som hade gjort ett litet pepparkakshus till mig (ja, alla som var där). Det var toppen, båda tillfällena. Midsommar var vi på Malta och Påsk, ja. då var jag nog själv. sånt som händer när man är ensamstående och inte så engagerad.


 Det bästa med julen var att för ovanlighetensskull var båda mina yngsta med. De brukar fira hos sin pappa, men i år var pappa på BB och välkomnade en liten (nåja) bror. Barnen uppskattade firandet (trots att det inte ser ut så) och kom hem nöjda som bara den.

 Sommarsemestern och resor
Jag tog en spontanresa till Furuvik med raraste grannen och hennes barnbarn, drog med mig Hanna som var väldigt lycklig över att träffa Alpackorna, och sjöng Lama-sången under en väldigt lång tid.


Nu börjar det röra till sig. Vi var nämligen på 3 resor i år. Först åkte vi till London på sportlovet, sedan drog Hanna och jag till Malta där vi träffade kusiner och njöt av solen. Efter det drog Hanna, Erik, Gabbe och Limpan till Spanien med Lasse och familj, och därefter drog Hanna, Erik och jag till Skottland. I Skottland var vi på en underbar park med en massa arkitektoniska och andra konstverk. Jag älskade flickorna i skogen. Efter det uppfylldes en dröm och jag fick se Kelpies


Personligen känner jag att jag mår bättre på länge. Jag vet att jag kan, och det kan räcka ibland. Jag försöker fatta beslut som är bra för mig och de mina, och jag försöker att göra roliga saker.

5 Bästa i år
*Hälsa på släkten på Malta 
*Hälsa på släkt i Edinburgh
*Kelpies
*Börja rektorsutbildningen
*Gillar att kramas igen 

Jag har fortfarande några utmaningar jag inte vågat mig på att göra. Men kanske kan försöka med i år. Tänkte att jag var tvungen att sätta det som mål?

* Resa utomlands ensam (och trivas, och ha kul).
* Få ordning här hemma
* Blogga mer, för jag tycker det är kul egentligen!

Kram på er! Ha ett underbart år 2017! 


Inga kommentarer: